Güzellik

Lazer Epilasyon Uygulaması

Son yıllarda lazer epilasyon, tüy sorununa kalıcı bir çözüm olduğu için birçok kadın tarafından tercih ediliyor. Özellikle yaz aylarına doğru çok rağbet gören lazer epilasyon hakkında, tam olarak bilgi sahibi olunmadan epilasyona gidilmemesi, istenmeyen sonuçlar almamak açısından oldukça önemlidir.

lazer epilasyon
lazer epilasyon

 Lazer Epilasyon Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Kadınlar, genelde yaz aylarına doğru lazer epilasyonu tercih ederler. Fakat bu, çok doğru bir seçim değildir. Çünkü yaz aylarında cildi, güneş ışınlarına maruz kalan kadınlar zaten daha öncesinde yapılan lazer uygulamasıyla ısıya maruz kalınca bu birleşim, cildi yorar ve deforme eder, oldukça da zararlıdır.

epilasyon
epilasyon

Şeker, kalp, tansiyon ve kanser hastalığı olanlar lazer epilasyon uygulaması yaptırmamalıdır. Hamile ve emziren kadınlar için kesin olarak bir kanıt yoksa da lazer epilasyon için kadınların, doktorlarına danışmaları gerekir. Ayrıca lazer epilasyon süresince kıl köklerine epilasyon ve ağda gibi yapılacak işlemler, uygulamaya zarar verir ve tedavinin en baştan başlatılmasına neden olur. Lazer epilasyonun herhangi bir yan etkisi yoktur. Sadece, işlemden sonra ciltte kısa bir süreliğine kızarma ve kabarma görülür.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir