Sağlık

Stres Belirtileri Nelerdir?

Stresin seviyesi her insan için farklı bir şekilde ortaya çıkabiliyor. Bu sebeple stresin hangi noktada kontrol edilemez olduğunun belirlenmesi kişiye göre değişkenlik gösterebiliyor. Bazı insanlar ölüm ve ayrılık gibi durumlarda soğuk kanlı olmayı başarabilirken, bazı insanlar ise kısa süreli bir gecikme yaşadıkları borçlarından dolayı bile ciddi stres yaşayabiliyorlar.

stres belirtileri
stres belirtileri

Stresin en belirgin özellikleri arasında ise anlık ruh hali değişiklikleri, depresyon, huzursuzluk, çarpıntı, uyku düzeni bozuklukları ve unutkanlık gibi belirtiler yer alıyor.

duygusal stres
duygusal stres

Stresin Fiziksel Belirtileri Nelerdir?

Fiziksel olarak da yoğun stres yaşayan kişilerde bazı belirtiler ortaya çıkabiliyor. Mide ekşimesi, iştah azalması ya da artması, astım, terleme ve yorgunluğa bağlı göz altlarında şişkinlik meydana gelebiliyor.

stres
stres

Bu belirtilerin bir ya da birden fazlasını uzun süredir yaşıyorsanız hayatınızdan bazı şeyleri çıkartmanız gerekiyor demektir. Stres faktöründen kaçışın mümkün olmadığı durumlarda ise profesyonel bir destek almayı deneyebilirsiniz.

stres belirti
stres belirti

Stres ile birlikte meydana gelen depresyonun sizi içinden çıkılmaz bir tünele soktuğunu hissediyorsanız mutlaka hayatınızda strese yol açan durumları sonlandırmanız gereklidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir