Moda

Güneş Gözlüğü Nasıl Seçilmeli?

Güneş gözlüğü satın almak istiyorsanız seyyar satıcıların sattığı ucuz ve kalitesiz olan gözlüklerden uzak durmanız gerekiyor. Güneş ışınlarının zararlı etkilerine göre korumalı olarak üretilmemiş olan bu gözlükler, retinaya kadar gelebilen UV ışınlarının boyutlarını da arttırmaktadır.

güneş gözlüğü
güneş gözlüğü

Gözünüzü tam anlamıyla güneş ışınlarından koruyabilmek istiyorsanız, göz bölgesini yanlardan ve üstlerden siper ile koruyan çerçevelere sahip gözlükleri tercih etmelisiniz. Aşırı koyu enkli camlar ise gözünüzün kontrastını bozacağı için bu tür camlardan uzak durmalısınız.

Yüz Şekline Göre Güneş Gözlüğü Seçimi

Yüzünüz yuvarlak bir yapıya sahip ise daha ince uzun gözükmesini sağlayabilmek için keskin uçlara sahip hatları vurgulayabilen çerçeveleri kullanmalısınız. Kare ve yüzü tamamen kapatan sporcu modellerini kullanabilirsiniz.

bayan gözlük
bayan gözlük

Kare yüzler, geniş bir alın ve güçlü bir çene yapısına sahip oldukları için yuvarlak veya oval şekilli gözlükler kullanmalıdır.

Oval yüz tipi en ideal yüz tipidir. Kenar köşeleri yumuşatılmış olan tüm gözlük modellerini oval yüz tipine sahip olan kişiler rahat ve şık bir şekilde kullanabilirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir