Diyet

Bağışıklık Sistemini Baştan Ele Almak Gerek

Kış aylarında sık görülen hastalıklar, herkes için risk oluştursa da bazı grupların daha dikkatli olması doktorların sık sık tekrarladığı bir cümle. Çocukların, gebelerin, yaşlıların, kalp, şeker ve tansiyon hastalarının bu mevsimde koruma altına alınması gerek. Ama yapılacak özel bir işlem yok. Vücudun bağışıklık sistemini güçlendirmek pek çok derdin çözümü. Ve güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmanın yolu da sağlıklı beslenmeden geçiyor.

fast food
fast food

 Çocukluktan Başlıyor

Artık herkesin bildiği sağlıklı yaşam koşulları ve sağlıklı beslenme büyüklerin çocuklarına verebileceği en iyi eğitimlerden biri. Fast food türü gıdalardan çocukları uzak tutmak, spor yapmalarını sağlamak, meyve sebze yemeye alıştırmaktan başka çare yok.

spor
spor

Evde tencere yemeklerine geri dönmek, bilgisayar başında uzun saatler geçirmemesini sağlamak ve salata yedirmekle çocuklarımıza çok daha sağlıklı bir bünye kazandırabiliriz. Yetişkinler de tüm bunların yanında günlük hayatlarında yarım saat olsun bir yürüyüş ekleyip sigarayı bırakırlarsa pek çok hastalık bizlere uğramadan geçmiş olacak. Bu arada sekiz saatlik uyku da vücut direnci için önemli.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir