Finans

Bugün Dünya için Bir şey Yap

Dünyanın zaman içinde kirlenmesine en gel olmak aslında biz insanların elinde olandır. Gelecek ile ilgili olan hayallerimizde dünyanın nasıl bir yer olarak yer alacağı elbette kimsenin kalında değildir. Fakat çocuklarımıza güzel ve temiz bir dünya bırakmak bugünün insanlarının elinde olandır.

Yerler atılan tüm çöpler doğaya büyük zararlar veriyor. Fakat çöp bilincinde olmamak asıl sorudur. Çünkü geri dönüşüme uygun olan hiç bir şey çöp değildir. Kağıtlar, kartonlar, cam, teneke, plastik gibi tüm ürünler geri dönüşüme uygundur. Evinize satın aldığınız ürünlerin çoğu geri dönüşüme kullanılacak olan seçimlerdir. Süt şişesi, salça tenekeleri, meşrubat şişeleri, sıvı yağ tenekeleri, yumurta kartonları, ürün ambalajları gibi birçok şey çöp olarak nitelendirilerek atılıyor. Bu atıkların uygun görülen noktalara toplanarak atılması ise dünyaya verilebilecek en önemli değerdir. Geri dönüşüme uygun olan atıkları çöp yerine mutlaka geri dönüşüm kutularına atmanız dünya için yapılacak en önemli adımdır.

Geri Dönüşüm Atık Yerleri

Belediyeler tarafından ya da geri dönüşüm firmalar tarafından konulan kutular geri dönüşüm için ideal seçimlerdir. Eğer çevrenizde buna uygun bir alan yok ise ya da yakınlarınızda geri dönüşüm kutuları yok ise bunu yetkililere derhal bildirebilirsiniz. Bunun yanı sıra okullar geri dönüşüm anlamında birçok çöp kutusunun bulunduğu yerlerdir. Yakınızda yok ise atığınızı kurulana kadar okullarda bulunan geri dönüşüm kutularına atabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir