Güzellik

Cilt Lekelerine Savaş Açın

Cilt lekeleri hemen her kadının canını sıkan bir durumdur, öyle ki zaman zaman farklı yöntemler deneyip başarısız sonuçlar bile alabiliyorlar. Böyle olunca, lekelerden kurtulamadıkları gibi ciltlerinde yeni izler oluşmasına da sebep oluyorlar.

cilt lekesi
cilt lekesi

Mutfağınızda Mucizevi Kürler Hazırlayabilirsiniz

Tıpkı saç bakımında da olduğu gibi cilt bakımında da alternatif yöntemler deneyebilirsiniz. Yani evde kendi imkânlarınızla hazırlayacağınız bakım maskeleri ve kürlerle cilt lekelerine savaş açabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken mutfağınızın engin nimetlerinden faydalanmaktır.

cilt lekesine savaş
cilt lekesine savaş

Mesela birçok şeye iyi gelen ve bir c vitamini deposu olan limondan cilt bakımında da faydalanabilirsiniz. Limon kabuğunu çok az bir su ile karıştırıp püre haline getirdikten sonra cildinize sürüp 5-10 dakika beklettikten sonra yıkayabilirsiniz. Haftada bir kere uygulayabileceğiniz bu maskenin dışında papatyadan da cilt lekelerine karşı maskeler hazırlayabilirsiniz.

cilt lekesine savaş açın
cilt lekesine savaş açın

Çok fazla olmayan suyun içinde papatyaları kaynattıktan ve soğuttuktan sonra içine bal ve gül suyu eklerseniz cilt lekelerine karşı güçlü bir karışım elde etmiş olursunuz Ayrıca cildinizin pamuk gibi yumuşak olduğunu da fark edeceksiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir