Mikrop Kapan Göz Nasıl İyileşir?
Dış etkenlerden dolayı göz mikrop kaptığı zaman genellikle arpacık adı verilen rahatsızlıklar ortaya çıkmaktadır. Bu tür enfeksiyonlar her insanın sık karşılaşabileceği durumlardandır. Konjoktivit virüsleri, arpacık çıkması dışında gözde batma, sulanma, çapaklanma, akıntı ve kuruma gibi sorunları da beraberinde getirmektedir.
Gözün virüs kaptığı durumlarda antibiyotik tedavisi uygulanabilir. Antibiyotik içerikli damlalar, geceleri uyumadan önce antibiyotikli pomadlar ile birlikte göze uygulanır. Bakteriyel sebeplere bağlı olarak ortaya çıkan konjoktivit rahatsızlıkları için tedavi düzenli olarak uygulanırsa 10 ile 15 gün içerisinde gözdeki rahatsızlıklar geçer.
Tedavi Sonrası Dikkatli Olun
Gözüne bir kez virüs bulaşan kişi mikrobu taşıyıcı olarak bünyesinde barındırmaya devam eder. Bu sebeple virüs yok edilse dahi bir sonraki 12 günlük dönem içerisinde hastalıklar devam edebilir. Konjoktivit virüsü taşıyan kişilerin kişisel eşyalarına dikkat etmesi gereklidir. Havlu ve yastık gibi özel eşyalar başkaları tarafından kullanılmamalıdır.
Bulaşıcı özelliklere sahip olan bu virüslerden tamamen kurtulduktan sonra eşyalarınızın hijyenik bir hale gelmesini sağlamalısınız. Aksi takdirde aynı sorunları tekrar yaşamaya başlayabilirsiniz.