Sağlık

Aft Nedir?

Ağız bölgesinde yer alan mukoza tabakasının üzerinde meydana gelen beyaz renkli yuvarlak lezyonlara aft adı verilmektedir. Yaygın olarak ortaya çıkabilen aftlarda genel olarak kadınlarda daha sık görülmektedir.

aft
aft

Aftlar, mide bölgesinde gastrit rahatsızlığı yaşanmasına da yol açabilir. Bakteri sebebiyle ortaya çıkan aftlar antibiyotik ile tedavi edilebilir. Antibiyotiklerin spektrumları değişkenlik gösterebildiği için mutlaka doktor kontrolünde alınması gereklidir.

aft nedir
aft nedir

Bağışık sisteminde zayıflık yaşayan kişilerde özellikle stresli dönemlerde aft görülebilmektedir. Ameliyat gibi operasyonlardan sonra daha da zayıflayan bağışıklık sistemine bağlı olarak aft oluşumu meydana gelebilir.

Ağız Bakım Ürünleri Aft Yapar mı?

Sodyum sülfat içerikli olan diş macunları ve yapılan gargaralar aft çıkmasını tetikleyebilir. Ağız bakımı için satın aldığınız ürünlere dikkat etmelisiniz. Ağız bakım ürünlerinizi satın alırken sodyum sülfat içermeyen ürünleri tercih etmeniz aft oluşumunu engelleyebilmeniz sağlayacaktır.

aft nasıl tedavi edilir
aft nasıl tedavi edilir

B12 vitamini ve mineral eksikliği yaşıyorsanız aft sorunları ile sık sık karşılaşabilirsiniz. Eğer vücudunuzda bu tür bir eksiklik var ise deniz ürünlerini haftada en az 1 kere tüketmeniz gereklidir. Haftada 1 kez tükettiğiniz deniz ürünleri sayesinde aftlara karşı koruma sağlayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir